Zahs Needlecrafts

Salam rindu kepada yang masih setia bersama Zah’s Needlecrafts. Maaf kerana lama update post di sini. Selalu update di Fb dan Ig sahaja… Banyak sangat sosial medianye sekarang ni… Buat yg mengikuti saya dari blog ini, saya ucapkan terima kasih atas kesetiaan anda.

Banyak sebenarnye nak saya ceritakan… aktiviti saya 2 tahun kebelakangan ini..

Walau bagaimanapun, saya post dulu Jualan Promo Harga Runtuh Raya Ni!! Bermula sekarang hingga 1 July 2016.

Buku2 Kraft:

Berikut adalah Judul Buku dan Harga-harga promo “Harga Runtuh Raya”

Cara Mudah Menjahit Tudung RM28.00 shj. A-Z cara menjahit kurung Moden RM25.00 shj. A-Z Kaedah menjahit Kuilt RM32.00 shj. Kraf Bunga Tekap RM20.00 shj. Lukisan Dekoratif RM26.00 shj. Kait Jarum Satu (Buku 2) RM20.00 shj. Kait Jarum Satu RM22.00 shj. A-Z menjahit Baju Kebaya RM30.00 shj. Pakaian Tradisi Melayu RM39.00 shj. Sulaman Manik RM35.00 shj.

 

Salam semua sahabat. …

Saya amat terharu dengan sokongan para sahabat yg masih lagi setia dengan blog Ā Zah’s Needlecrafts ini. Maafla sebab tak berkesempatan untuk selalu update blog ni.. Jangan boring untuk visit blog ni yea.. Inn Syaa Allah kalau ada cerita terkini saya akan cuba update selalu.šŸ™‚

Walaubagaimanapun anda masih boleh untuk bertanyakan produk2 kraft atau buku2 dengan ber’whatsapp” saya di no. 019-2571637 dan kita boleh chatting di sana. ataupun boleh juga melayari pages saya di Facebook ; Zah’s Needlecrafts jgn lupa like yea.. ā™”ā™”

Mungkin ada yg tertunggu projek saya seterusnya…Ā  Tak banyak sangat.. tapi alhamdulillah mendapat sambutan ramai…ā™„

image

Beatiful Handkerchiefs utk gift perkahwinan..

image

Sedang buat brooch dan pin dengan yoyo flower.

image

Kain cotton potongan FQ.

image

Cute bag..

image

Pencil case, Mini Hand bag and Tote bag.

image

ketika gerai di UIAM

image

baju kurung pun ada…tapi bukan sy buat hihihi…

image

mini bags..

 

Akan datang sedang menjahit sarung comforter, set sarung bantal dan 2 set quilt baby.

AddEmoticons04225

 

 

P/S: Ada pengumuman penting!!

Sehari dua ini saya menghadapi teknikal error dengan smartphone lama saya.Ā  Semua message-message lama dalam whatsapp telah hilang, dan saya amat2 berharap sahabat2 yg ada buat tempahan melalui whatsapp boleh ber-whatssapp semula dengan saya dan confirm semula tempahan anda. Perkara ini amatlah saya kesali dan memohon jutaan kemaafan… Saya sangat berharap sahabat boleh berwhatsapp semula dengan saya ye.

 

 

Hi, Salam to all friends…
Maaflahh lama tak jengok blog ni…
Baru-baru ni saya telah di kejutkan dengan satu jenis demam yg agak pelik sikit…
hihii pasti ada yg pernah terkena demam ni. Demam Korean Drama… ishk ishk mungkin dah terlambat sikit kot sy demam ni. time musim k-pop dah agak reda baru saya kene, tak sangka pulak boleh terkena demam ni.. hihi :Dā™„ā™„
Okayla sekarang ni dah reorganize sikit walaupun nampaknye demam tu tak kebah-kebah juga… hihihi…
Apa2 pun saya tetap update di FB Fanpage sy Zah’s Needlecrafts, juga tweet saya di Zah’s Needlecrafts@ZDza atau Instagram saya di Hanis D Zahsmona. Feel free to tweet me or to follow my instagram ya!!
Saya upload gambar- gambar new design cotton fabric dan my new sewing project.

image

image

image

image

image

image

image

image

New Project.

image

baby quilt with pillow

image

ZNC wristlet.

image

image

Goodies bags

image

coin purse

image

diaper bags

image
teapot mate

Feel free to comments yaa!!šŸ˜€

Sini suka saya nak share info, untuk friends yg berkesempatan pegi visit ke South Korea, jgn lupa singgah ke Happy Quilt Store kat sana, boleh jumpa pelbagai corak cotton yg cantik2 dari corak batik hingga corak yg berjenama..
address tak pasti, tp berdekatan dengan Jije Station, kalau dr Seoul dalam 1 jam perjalanan….

image

image

image

image

credit from Johnnie and Angela blog.
Enjoy ya!!šŸ˜€

Salam sahabat-sahabat sekelian… Alhamdulillah Ramadan datang lagi. Maaf post ni lambat sampai untuk Wish Ramadan Al Mubarak pada semua teman.

Bersempena Ramadan ni pasti persiapan raya juga sedang berjalan. Ada yg belum lagi tempah baju, tapi Alamak kedai jahit semua dah tutup tempahan… Macam mana yea??

Apakata cubalah jahit sendiri, mungkin boleh….

Maka dikesempatan ini ingin saya mewar-warkan Diskaun 20% untuk buku;
1) A – Z Belajar Menjahit Baju Kurung,
2) A – Z Belajar Menjahit Baju Kurung Moden
3) Belajar Menjahit Tudung,
4) Jahitan Sulaman Mesin,
5) Buku Kait Jarum 1,
6) Buku Kait Jarum 2, dan
7) Buku Cara Mudah Menjahit Langsir Jilid 1 dan Jilid 2.

bajukurung

A-Z Cara menjahit Kurung Moden

Cara mudah Jahit Tudung

jahitan Sulam Mesin

kait1

kait 2

Diskaun ini sah sementara stok masih ada dan di bulan Ramadhan ini sahaja.
Cepat-cepat dapatkannya.

Boleh whatsapp atau sms saya di 019-2571637 atau email saya di zahskancil@gmail.com.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua Rakan-rakan sekelian. Maaf tak dapat update blog ni kerap sikit sejak akhir-akhir ni. Namun terima kasih sebab masih setia membaca blog ini, tanpa anda siapalah saya kini.
Kali ini saya ingin paparkan corak kain cotton terkini… ENJOY!!

b8b
Code: EC030

b2b
Code: EC031

b3b
Code: EC032

b4b
Code: EC033

b5b
Code: EC034

b6b
Code: EC035

b7b
Code: EC036

b13b
Code: EC037

b10b
Code: EC038

b11b
Code: EC039

b12b
Code: EC040

b20b
Code: EC041

b14b
Code: EC042

b15b
Code: EC043

b16b
Code: EC044

b17b
Code: EC045

b18c
Code: EC046

b19b
Code: EC047

patch garden
Code: EC048

little girl patch
Code: EC049

red checkerd
Code: EC050

Size available 1 meter, 1/2 meter and FQ(18″ x 22″).
To order pls email to zahskancil@gmail or wassup@sms 019-2571637

addemoticons809

Bersesuaian dengan motto kami yang ingin menghasilkan hasil2 yang berunsur patchwork.. Maka itu Zah’s Needlecrafts ada menyediakan 5″ square charm packs untuk peminat patchwork yg baru bermula.

Terdapat 50 pcs potongan kain cotton segi empat sama berukuran 5 x5 inchi.
Mudah, hanya perlu jahit dengan mencantum segi empat sama ini antara satu sama lain untuk menjadikan baby blanket, baby quilt atau apa saja yang anda inginkan.

Anda akan teruja melihat hasil yang anda dapat hasilkan sendiri… BETULL!!
CUBALAH…

16

5 charmpack1

5 charmpack2

Set Charm Packs 50pcs- RM30.00 + postage RM7.00.

Kami juga ada membekalkan kain-kain cotton gred A bercorak patchwork;

red checkerd
Red Checkerd

little girl patch
Little Girl Patch

patch garden
Patch Garden

checkerd

Checkerd Sailor A, B, C dan D.

Kalau ada sambutan yang menggalakkan dari rakan-rakan dengan kain2 bercorak ini, saya akan teruskan dan tambah lagi!!!
Kalau anda rasa saya perlu tambah lagi corak-corak seperti ini, WhatsApp saya yea!!

Terima kasih!!
AddEmoticons08049

sms or WhatsApp at 019-2571637
or email at zahskancil@gmail.com
or LIKE FB Fanpage Zah’s Needlecrafts

Dalam pada kesibukan kerja di pejabat dan juga kerja rumah-rumah… Sempatla juga saya siapkan satu lagi Baby Quilt pesanan seorang rakan saya. Sebenarnya dekat setahun jugala baru siap.. hihihihi…

Tapi kalau kita betul-betul fokus tak sampai sebulan sebenarnya walaupun kita buat hanya pada waktu malam.

Baby Aufa Quilt

Pillow case ni aksesori tambahan hasil dari my sister…

pillow case

Cute tak!! Nak order bolehlaa… hihihi

Sokongan dari rakan-rakan dan customer Zah’s Needlecrafts juga amat-amatlah saya hargai.. Hasil kreatif ni antara hasil2 dari rakan dan customer Zah’s Needlecrafts…

Cantik kann… Nak order boleh juga..:)

Rohaidah Work

Rahimah's work

Okay lah upcoming project… TUNGGU YEA!!!